Close Button

Bestik

Gratis fragt Kundeservice

Gå til hovedindhold »

0,00 DKK
Bestik og bestiksæt
 

Vedligeholdelse af bestik
Et godt kvalitetsbestik er lavet til at holde og behandlet korrekt vil du kunne have glæde af det i rigtigt mange år.

For at få fuld glæde af dit nye bestik, er det dog vigtigt at behandle det korrekt. Denne vejledning giver nogle gode råd om, hvordan bestik af rustfrit stål vedligeholdes således at bestikket bevarer sit flotte udseende i mange år frem.

Rustfrit stål er i virkeligheden en betegnelse, som kan misforstås, da der ikke findes stållegeringer, der er 100 % resistente overfor de ydre påvirkninger, der kan frembringe rust. Rustfrit stål er en betegnelse for stål, der er blevet behandlet til bedre at kunne håndtere og undgå rust.

For at sikre at bestikket holder er her samlet nogle gode råd, man bør kende, før man tager sit nye bestik i brug.

Først gang inden brug
 Inden det nye bestik tages i brug første gang bør alle delene vaskes op i hånden. Dette sikrer at bestikket er 100% rent for produktionsstøv og lignende. Ved at vaske det grundigt op i hånden vil man i givet fald kunne undgå at evt. produktionsstøv vil kunne lave små rustpletter.

Opvask efter et måltid
Den bedste opvask er somregel altid at vaske bestikket op i hånden, da det giver det bedste resultat, men i langt de fleste hjem benytter man opvaskemaskiner for at lette hverdagen og det kan langt de fleste stålbestik klare. Bestik med skaft af træ eller guld- eller sølvbelagt bestik bør dog ikke vaskes i opvaskemaskinen men udelukkende i hånden.

Opvask i opvaskemaskine

Når man bruger en opvaskemaskine til at vaske bestikket anbefales det, at bestikket skylles af umiddelbart efter måltidet og inden det ligges i opvaskemaskinen. Årsagen til at man skal skylle bestikket af efter måltidet er at madsyrer, der findes i f.eks. ketchup, sennep, æg, citron m.m., kan angribe det rustfrie stål og danne rustpletter.  Bestik bør ikke lægges i blød, da dette ligeledes kan skade bestikket. Endvidere bør man ikke anvende opvaskemidler, der indeholder klor, da dette kan beskadige bestikket.

Ønsker du at vaske bestikket op i en opvaskemaskine så placér altid bordknivene for sig selv i sit eget rum i opvaskemaskine og ikke sammen med gafler eller skeer. Dette skyldes at knivene i bestikket ikke altid er i den samme ståltype som gafler og skeer.

Når opvaskemaskinen er afsluttet så lad ikke bestikket stå i længere tid. Umiddelbart efter opvask i maskine, bør lågen åbnes så fugten lukkes ud. Hvis du efter opvask tørrer bestikket af med en tør klud undgår du de små vandpletter på bestikket.

Uanset om du vasker bestik i hånden eller i opvaskemaskine er det vigtigt at undgå opvaskemidler, der indeholder klor. Endvidere er det meget vigtigt at følge doseringsvejledningen på opvaskemaskinen.

Det anbefales altid at man udelukkende vasker bestikket sammen med elementer der er lavet af rustfritstål. Vasker man det sammen med eksempelvis en osteskærer eller en gryde hvis skruer ikke er af rustfrit stål vil der kunne blive vasket lidt rust af fra disse som kan sætte sig på bestikket. Dette kalder man flyverrust og er en overfladisk rust som dog nemt kan fjernes hvis det gøres hurtigt efter at man ser det er opstået.

Behandling af rustpletter (flyverrust)

Hvis der er kommet små rustpletter på bestikket kan det skyldes at der er kommet flyverrust på bestikket. Dette er en overfladisk rust som normalt nemt kan fjernes med lidt stålpudsemiddel. Et stålpudsemiddel kan man købe i de fleste isenkrambutikker.

Har du spørgsmål om din vedligeholdelse af bestikket er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på 42463181 og hvis du har besluttet dig for at købe nyt bestik vil vi selvfølgelig også være glade for at hjælpe med det. Du kan se vores mange tilbud her på bestiksaet.dk.Popup Table Bestiksaet Logo