Close Button

Bestik

Gratis fragt Kundeservice

Gå til hovedindhold »

0,00 DKK
Bestik og bestiksæt
 

Bordopdækning

Bordopdækning


Der er ikke noget bedre end at få gæster til middag med lækker mad og god vin. For at fuldende den perfekte middag er bordopdækningen vigtig og ikke mindst valg af bestik, tallerkener og glas.

I denne tekst kan du læse hvordan bestikket placeres i en traditionel bordopdækning samt finde et par tips og tricks til en mere moderne bordopdækning.


Traditionel bordopdækning

En traditionel opdækning består af tre hovedelementer: Kniv, gaffel samt spise/suppeske i fald man skal have suppe til forret. Der tilføjes ekstra dele til opdækningen såsom fiskebestik, dessertgafler, suppeskeer eller lignende, alt efter hvilken mad og hvor mange retter man skal have.


Bestikkets placering i en traditionel bordopdækning

Gaflen placeres altid til venstre og kniven samt skeen på højre side af tallerkenen. Det bestik man skal bruge til den første ret ligges yderst. Dvs. det bestik man bruger til første ret ligger yderst og tiI de efterfølgende retter placerer man dem tættere og tættere ind mod tallerkenen.

Gaflen placeres altid med tænderne væk fra bordkanten og kniven bør, af æstetiske årsager, altid ligge med bladet ind mod tallerkenen. Dessertbestik ligges altid oven for tallerkenen. Skal man have flere desserter placeres dessertbestik efter samme princip som tidligere omtalt, dvs. det dessertbestik man skal bruge først placeres yderst.


Grillkniv eller bordkniv

Står menu på en god lækker bøf er det en god ide at benytte en kniv med en skarp spids top.

En grillkniv har typisk en spids afslutning på kniven så det er nemmere at skære igennem kødet. Der findes mange gode grillknive, men vi anbefaler i særdeleshed en rigtig lækker håndlavet Laguiole kniv. Du kan se et eksempel nedenfor på en håndlavet grillkniv der har en spids afslutning på bladet.

Laguiole

 

Alternativ bordopdækning

Ønsker du at bryde med den traditionelle bordopdækning er det naturligvis bare at gøre dette - der er mange muligheder for hvordan man kan lave et flot bord - det vigtigste er jo blot at man gør det personligt og imødekommende for sine gæster.

Opdækningen behøver ikke altid at følge traditionerne, og det er derfor kun fantasien der sætter grænserne for hvordan du vil lave det fuldente bord. Hvis du ønsker et nemt alternativ til din bordopdækning kan du evt. ligge bestikket ovenpå eller indeni en flot serviet. Dette er med til at gøre bordopdækningen mere fleksibel og personlig.

God fornøjelse med din middag - vi håber I får en hyggelig aften.

 

Popup Table Bestiksaet Logo